Backgammon er et fantastisk spil, som er populært over stort set hele verden.

Backgammon er et strategisk og underholdende spil, der kan spilles af alle aldre og niveauer.

Oprindeligt stammer spillet fra Mellemøsten, men det har spredt sig over hele verden og er blevet en favorit blandt spil-entusiaster.

Backgammon kræver både held og dygtighed, og det er en udfordrende og spændende måde at tilbringe tiden på. Læs videre for at lære mere om backgammon og dets fascinerende historie.

Hvad er backgammon?

Sådan kan et flot backgammon se ud

Sådan kan et flot backgammon se ud

Det er et brætspil, der spilles af to spillere og består af 1 spillebræt, 2 x 15 brikker, 2 terninger samt en dobleterning.

Backgammon opfattes ikke kun som et 100 % heldspil, hvor evner inden for spillet er ligegyldige, men derimod delvist som et færdighedsspil. Dette er i modsætning til fx ludo, der i langt højere grad er baseret på held end backgammon.

Backgammon spilles af to spillere på en spilleplade med 24 trekanter eller point. Målet med spillet er at flytte alle ens brikker fra modstanderens område til ens eget område og derefter bære dem alle af brættet. Spillet involverer også strategiske beslutninger om, hvornår man skal slå modstanderens brikker, når man skal flytte ens egne og hvordan man skal placere ens egne brikker på brættet. Backgammon kan spilles af alle aldre og niveauer og er en populær aktivitet både blandt familiesammenkomster og på professionelt niveau.

Backgammon kan dateres langt tilbage

Backgammon er et meget traditionsrigt brætspil, og er da også et af de ældste, da det kan spores over 5000 år tilbage. Man ved, at det allerede blev spillet i Oldtidens Grækenland.

Den version af backgammon, som man spiller i dag, er dog importeret fra Arabien, hvor det igen var kommet fra Persien.

Tidligere var Backgammon i en lang årrække forbudt af kirken, hvilket skyldes den formodede gambling, der var relateret til spillet.  Netop det, at backgammon var forbudt, har gjort, at man begyndte at udvikle måder, hvorpå man kunne skjule brættet. Derfor kommer backgammon i dag i form af en lille kuffert, hvilket var et objekt, der var let at gemme i fx en boghylde.

Backgammon er altså ikke bare sjovt, men har også en lang spændende og traditionsrig historie bag sig.

Typiske spørgsmål og svar om Backgammon

Hvordan stiller man brikkerne op i backgammon?

For at opstille backgammon-brikkerne skal man placere to brikker på punkt 24, fem brikker på punkt 13, tre brikker på punkt 8 og fem brikker på punkt 6. Det samme gælder for den anden side af brættet. Det er vigtigt at placere brikkerne korrekt, da det påvirker spillets strategi og taktik.

En god startopstilling kan give dig en fordel i spillet, men husk at være åben for at justere din strategi, da backgammon er et dynamisk spil, der kan ændre sig hurtigt. Nu hvor du ved, hvordan man opstiller brikkerne, kan du begynde at udforske spillets mange muligheder og udfordringer.

Hvad er reglerne for backgammon?

Reglerne for backgammon er relativt simple, men der er stadig mange strategier og taktikker, man kan bruge for at vinde spillet. Hver spiller har 15 brikker, som skal flyttes på brættet i henhold til terningkast. Formålet med spillet er at flytte alle ens brikker fra modstanderens side af brættet og ind i ens egen hjemzone, og herefter tage brikkerne af brættet ved hjælp af terningkast.

Der er også specielle regler for når man kan slå modstanderens brikker, samt hvordan man håndterer dobbelt og tredobbelt terningkast. Men med lidt øvelse og kendskab til reglerne vil du hurtigt lære at mestre dette spil.

Disclaimer