Skal du sælge din bolig?

Ved du ikke om du skal sælge din bolig selv eller bruge en ejendomsmægler?

Der kan være mange penge at spare på selv at sælge ens bolig selv. Altså lavet et selvsalg. Hvis man sælger sin bolig selv kan man spare rigtig mange penge.

Ved selvsalg skal man have en advokat til at lave en del papir arbejde som ejendomsmægler normalt lavet. Dette koster en del penge. Normalt mellem 15- 20.00 kr.

Der ud over skal man have lavet en tilstandsrapport, el-tjek, energimærke og måske en ejerskifte forsikring ved en hushandel.

Ved andelsbolig og ejerlejlighed er det ikke alle disse ting man skal bruge. Hvis man sælger selv, er man naturligvis heller ikke dækket at de forsikringer som en ejendomsmægler har.

Når man sælger selv skal man også selv betale for markedsføringen. Det er ikke altid helt billigt. Åbent hus og fremvisninger skal man også sætte en del tid af til.

Hvis man derimod vælger en ejendomsmægler til bolig salget, kan man spare mange penge ved at vælge den rigtig ejendomsmægler. Man kan spare helt op til 30 % på ejendomsmægler salæret ved at spørge flere ejendomsmægler om hvad de kan løse opgave til i salær. Det er altid en god ide at spørge flere ejendomsmægler og gøre dem opmærksom på at de snakker med andre ejendomsmægler. På den måde ved ejendomsmægler at han skal komme med en god pris på salæret og du er sikker på at du spare så mange penge som muligt.

F.eks med ejendomsmægler København i kan man spare rigtig mange penge fordi der ligge mægler næste over det hele. Det kan være lidt svære i mindre byer.

Når mægleren er kommet med har første tilbud kan man også let prutte dem længe ned i pris. Man skal ikke holdes sig tilbage med at spørger om rabatter på salæret.

Ejendomsmægler tjener mange penge på at sælge boliger og kan derfor godt give store rabatter.

Fordel ved at bruge en ejendomsmægler er at du ikke skal lave noget selv. Du er dækket af ejendomsmæglerens forsikring hvis der bliver lavet fejl i salgsprocessen.

Ejendomsmægler er også vant til at sælge boliger og kan måske få en bedre pris for din bolig en du selv kan. En ejendomsmægler er også vant til slut forhandlingen omkring prisen på boligen. Det kan også med virke til du slipper med at mindre pris nedslag på din bolig. Snak altid med flere ejendomsmæglere inden du bestemmer dig.

Disclaimer