Få et sundt indeklima

13. juni 2016 | Forfatter: | Posted in Hus og have

I dag viser flere undersøgelser, at det er yderst vigtigt med et sundt indeklima i vores boliger. Allergi er nærmest blevet en folkesygdom, så derfor skal man tænke sig om når man køber nyt hus eller renoverer. Alle ved at man bl.a. skal have en god ventilation i huset for at holde et sundt indeklima. I denne artikle vil jeg dog fokusere på noget mange glemmer eller ikke ved har en betydning, nemlig gulvet.

Et trægulv styrker dit indeklima

Mange vælger desværre at ligge laminat lamel gulv (kunstigt gulv der ligner trægulv) eller man vælger klinker istedet for trægulv. Dette gør dog det sværere at holde et sundt indklima, da trægulve faktisk arbejder med huset, da trægulvet stadig er et “levende materiale”. Mange er ikke klar over dette.

Trægulve er lette at vedligeholde, og holde støvfri, med en støvsugning og en gulvvask med det rette plejemiddel i form af den sæbe der passer til den behandling gulvet har fået, da det blev lagt. Har man ikke selv været med da gulvet skulle vælges, og ved hvilken efterbehandling det har fået – Da kan man rådføre sig med et gulvservicefirma, da det er yderst vigtig at bruge det rette plejemiddel. Har du købt et ældre hus, hvor der ligger et gammelt træt trægulv, vil rådet være at prøve at beholde gulvet og få det afhøvlet efterfulgt af en gulvafslibning, samt give det en god efterbehandling. Her vil et gulvservice firma kunne være en stor hjælp.

Lad et Gulvservicefirma gøre arbejdet

Folk prøver nogle gange selv at afhøvle eller give gulvet en gulvafslibning, med det resultat at de er nødt til at skifte gulvet. Lad derfor et gulvservicefirma gøre arbejdet for dig, det er for det første ikke særlig dyrt, da du ikke selv skal købe materialerne, her er f.eks. sandpapir og efterbehandling med enten lud, olie, voks og sæbe med i det tilbud du modtager. Du er også sikker på resultatet bliver rigtig flot. Efterbehandlingen af gulvet foretager gulvservicefirmaet med produkter som kan købes til fordelagtige priser hos dem. En god efterbehandling er meget vigtig da den er med til at trægulvet holder til den daglige brug. Har du hund eller kat skal du være opmærksom på at deres klør laver ridser, det skyldes ikke at efterbehandlingen har været for dårlig. Børns leg på gulvet kan også ridse trægulve, her vælger mange at have et tæppe liggende som kan flyttes når legen er slut. Har du været uheldig at der er kommet nogle pletter på gulvet kan disse fjernes. Men gulvservicefirmaet vil kunne rådgive omkring valg af den efterbehandling der er bedst for netop dit trægulv og de behov det skal dække. Det sker uden at der tages hensyn til hvad der er mest moderne netop lige nu. Så styrk dit indeklima med et trægulv.

Del denne artikel
Disclaimer

Forfatter:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Skriv et svar