Uanset om man står overfor at producere en e-mail med et nyhedsbrev, en hjemmeside, et salgsbrev eller noget helt fjerde, liver det altid gevaldigt op, med nogle gode billeder.

Billeder er med til at fastholde læseren og kan – som et gammelt ordsprog siger – sige mere end tusind ord. Billederne kan ofte illustrere en pointe meget bedre end det skrevne ord.

Der findes rigtig mange stedet på nettet, hvor du kan download’e billeder ganske gratis. Der er nogle få sites i Danmark med gratis billeder. Men hovedparten af de steder, hvor der kan hentes billeder, finder du i udlandet.

 

Danske websteder med gratis billeder

Der er ikke så mange websteder med gratis billeder at vælge i mellem i Danmark, og udvalget af billeder er også langt mindre end på de stores internationale sites.

Et af de danske websites med gratis billeder er:

http://gratis-billeder.dk/ – mindre samling af helt gratis billeder

På trods af de begrænsede udvalg af billeder på de danske sites, er der dog den store fordel, at billederne ofte vedrører danske forhold og danske motiver. Det finder man sjældent på de store udenlandske websites.

 

De populære udenlandske sites

Nogle af de største og mest populære udenlandske websites med billeder til download er:

http://www.sxc.hu

http://www.dreamstime.com/

http://www.freefoto.com

På disse sites er der adgang til tusindvis af billeder indenfor mange forskellige emner.

 

Husk reglerne

Der er næsten lige så mange forskellige regler for bruges af de gratis billeder, som der er websites. Det er derfor vigtigt, at du husker at læse de nøjagtige regler, inden du benytter nogle af billederne.

Nogle billeder kan helt frit anvendes til stort set hvilket formål du måtte ønske. Andre kan kun anvendes gratis på f.eks. websider, men ikke i trykte medier. Mens andre billeder igen kun er gratis i lav opløsning, mens der skal betales, hvis du ønsker billederne i en højere kvalitet.

 

Anvendt kilde til artiklen (efter aftale): http://abouteverything.dk/gratis-billeder/ – her kan også findes en større oversigt over websites med gratis billeder.

 

Disclaimer