Maler du udenfor?

Sørg for at planlægge hvornår du vælger at male. Tiden på året er altafgørende for et godt resultat. Vælg et tørt tidspunkt på året, hvor der er minimal regn og så lidt luftfugtighed som muligt. Maling har brug for at tørre og vil ikke klæbe fast til våde overflader.

Kvalitets maling over kvantitet

Maling af høj kvalitet betyder du vil male mindre gange gennem årene, og din maling vil dække meget bedre, når du endelig vælger at male. Male teknologien har dog haft store fremskridt de sidste par år, hvor farver nu holder sin kvalitet i længere tid end før. Det kan være du vælger at spare på malingen, og vælge en af mindre kvalitet – Men det vil du fortryde. I sidste ende kommer du højst sandsynlig til at betale mere end, hvis du blot havde købt kvalitets maling fra starten af.

Fjern gammel maling

Maling klæber ikke særlig godt til beskidte og rå overflader. Sørg derfor for at rengøre de overflader du har tænkt dig at male. Lad rengøringen tørre og afslut med en afslibning af træet. Det giver bedst mulig klæbeevne mellem dit lag og overfladen du vil dække.

Brug en grunder

Det har altid været reglen at bruge en grunder, når man maler. Det er det sådan set stadig, men ny teknologi betyder at maling tit ses med en kombineret grunder. Fabrikanternes udsagn er at, det vil nedsætte antallet af overdækninger der er nødvendigt. Denne kombineret løsning koster naturligvis mere, men der er nogle penge at spare i forhold til at skulle købe maling og grunder. Sørg dog få at få læst anmeldelserne for den kombineret løsning du vælger. Der er nogle imellem som ikke holder hvad der bliver reklameret for.

Bland din maling

Bland alt din maling i en stor beholder. Dette vil sørge for at du får en ensartet udtryk. Vi oplever tit at folk mangler, og ender med at købe mere. Desværre har ikke alle produkter præcis samme farve og udtryk, også selvom at det hedder det samme. Ved at blande en stor beholder af maling opnår du et ensartet resultat.

Mal fra toppen til bunden

Sørg for at male fra toppen og ned til bunden. Det giver dig god overblik over dine linjer, og hvor du allerede har malet. Du vil på denne måde desuden arbejde med tyngdekraften istedet for imod den. Du kan ikke undgå at dryppe, så sørg for at afskærme områder og materiale som du ikke ønsker ødelagt.

Disclaimer