Vi har længe haft et ønske om at få gjort noget ved vores have, som i de senere år har fået lov at passe sig selv mere og mere. Efterhånden var det faktisk ved at være kommet der til, at vi ikke rigtig længere brugte den. Vi kom nok ud på terrassen, når vejret var godt, men resten af haven stod stort set ubenyttet hen. Så det var det efterhånden blevet tid til at gøre noget ved.

Første skridt: Oprydning

For det første trængte hele området til en ordentlig oprydning. Det var ganske enkelt det første skridt for at vi kunne komme videre og få en have, som vi igen havde lyst til at komme ud i.

Der var en gammel stak med fliser, som skulle væk. Der lå en masse rester af terrassebrædder fra dengang vi lavede ny træterrasse (næsten 3 år siden), der stod et par gamle affaldssække, som bare skulle køre væk og så var der generelt set bare en masse ting, som vi ikke brugte mere og heller ikke regnede med ville komme i brug.

Det hjalp ganske pænt, da vi endelig kom gennem første skridt og fik alt affaldet, og de ting vi ikke skulle bruge mere, kørt væk.

Andet skridt: Træer og buske

Så blev det tid til at finde værktøjet frem. Længere tid uden klipning og pasning af træer og buske sætter sit tydelige spor på en have.

Flere steder i haven kunne vi næsten ikke komme rundt mere, fordi tingene havde vokset sig alt for store. Nogle af træerne var efterhånden også blevet så store, at de tog noget af lyset for huset og dækkede for udsigten.

Så det vare bare om at komme i gang med både grensaks, motorsav og hækkeklipper. Det gav et par hårde weekender. Men resultatet blev super godt til sidst.

Tredje skridt: Græsplænen

Tredje skridt var selve græsplænen. Den var efterhånden præget af at have ligget i skygge for træer og buske oveni, at den ikke var blevet klippet regelmæssigt.

Efter en periode med gødning, vanding og regelmæssige ture med plæneklipperen er græsplænen så småt ved at ligne noget, som vil kunne bruges igen. Det kommer ikke sådan lige på én gang, men det går den rigtige vej.

Nu kan haven bruges

Det har været hårdt arbejde. Men nu er vi endelig kommet så langt, at haven igen kan bruges – samtidig med, at vi også har lyst til at bruge den.

Faktisk har vi nu endelig fået plads til det fodboldmål, som børnene har talt om så længe. Og det bliver brugt flittigt nu, hvor vi har noget, som minder om en græsplæne igen 😊

 

Disclaimer