Der kan være mange gode grunde til at man får brug for økonomisk rådgivning. Måske har du brug for formuepleje eller hjælp til gæld. Få 3 gode råd med på vejen til økonomisk rådgivning her.

 1. Få mest muligt ud af din økonomi

  Vælger du en uvildig økonomisk rådgiver, er rådgiveren ikke på forhånd farvet af at specifikt produkt da uvildige rådgivere arbejder uafhængigt at banker og pengeinstitutter samt andre firmaer. Rådgivningen tager udgangspunkt i, hvad der er det mest optimale for dig og din økonomi.

  Ofte kan du ved at benytte økonomisk rådgivning få et overblik over, hvilke muligheder der er i din økonomi. Måske kan du med fordel omlægge dit lån, investere dine aktier anderledes eller måske få mere ud af en variabel fremfor en fast rente. Alt dette kan en uvildig økonomisk rådgiver guide dig i så du er sikker på, at få optimeret din økonomi bedst muligt.

 2. Hjælp til gæld

  Måske er du i en svær økonomisk situation og har brug for hjælp til gæld, for at komme ud af en uheldig spiral. Der findes mange dygtige gældseksperter som kan hjælpe dig med at få overblik over dine kreditorer og økonomiske situation, og hjælpe dig godt på vej ud af din gæld.
  Man kan med fordel starte med at kontakte sin egen bank for at få hjælp til at lægge et budget og få overblik over ens økonomiske situation.

 3. Vælg en rådgiver som har en tilladelse

  I følge loven skal alle finans- og økonomi rådgivere som tilbyder enkelt rådgivning og anbefaler specifikke finansielle produkter fremfor andre have en tilladelse fra Finanstilsynet. Du kan med fordel benytte Finanstilsynets egen hjemmeside for at finde den fulde liste over godkendte rådgivere med tilladelse her.

  Det er også Finanstilsynet som tjekker at en rådgiver rent faktisk også er uvildig.

  Skal du blot bruge hjælp til at få overblik over din økonomi er en tilladelse ikke altid nødvendig. Du kan som nævnt tidligere læse meget mere på finanstilsynets hjemmeside.

Disclaimer