En dating side er, som navnet antyder, en side hvor det er muligt at date – altså at møde nye mennesker, for det meste med formålet at finde en ny samlever, kæreste, bolleven eller lignende. Det er meget forskelligt hvilket motiv forskellige individer kommer ind med og det er derfor også forskelligt, hvordan de forskellige datingsider modtager brugeren.

En gennemsnitlig udgave er dog et meget simpelt dating site med basale socialt-medie-agtige egenskaber, som eksempelvis at have en profil, lave statusopdateringer, uploade billeder, skrive beskeder og meget andet. Derudover er der naturligvis forskellige koncepter, som hver især har lidt ekstra at tilbyde.

Disse ekstra ting kan være alt fra videochat til en helt speciel visning af billeder eller et Tinder-lignende swipe-system. Til fælles har de gennemsnitlige sider dog, at de har mange tusinde eller hundrede tusinder af brugere, som alle har givet sig i kast med at finde den store kærlighed eller bare en bolleven, igennem den pågældende datingside.

De almindelige dating sider

Den allermest brugte version af online, er det jeg vil kalde for ”almindelige dating sider”. Her kan du sagtens møde mange forskellige typer mennesker, men du vil samtidigt opleve, at siderne er bygget op på den samme måde og altså også indeholder mange forskellige slags mennesker.

Dette har fordelen, at du kan møde lige så mange forskellige befolkningsgrupper og mennesketyper som du har lyst til, og samtidigt søge efter lige akkurat den type menneske du har lyst til at være sammen med. Altså kort og godt: Sider med rigtigt mange muligheder og rigtigt mange forskellige slags mennesker.

 

Nichedating

En noget anderledes version, er nichedating som koncept. Her møder du ikke voldsomt mange forskellige mennesker, i hvert fald ikke mennesketyper. Her er alle på siden bundet sammen omkring et eller andet. Dette kan eksempelvis være homoseksualitet, transseksualitet, sexdating, ældredating eller noget helt andet.

Det siderne har tilfælles er dog, at de generelt er en del mindre end de fleste almene sider. Derudover finder du nogle mennesker som du virkelig har noget tilfælles med og er altså ikke tvunget til at søge helt vildt efter forskellige parametre, for at finde den rigtige, der faktisk har noget at snakke med dig om – de har de alle sammen. Om dette så er sex, strikketøj eller familieliv.

 

Betalt eller gratis?

Noget af det, der for mange er en dealbreaker er naturligvis prisen på online dating. På nogle dating sider er priserne således ufatteligt høje, hvorimod det på andre sider er fuldkommen gratis at være og gøre alt eller mange ting.

Dette er noget, du som bruger er nødt til at overveje, således at du finder den datingside der passer til dit temperament. Jeg vil dog foreslå, at du, såfremt du bare lige har lyst til at kigge lidt ind og finde ud af, hvad de der dating sider egentlig kan, prøver dig frem med noget gratis dating først. De gratis sider er således gerne rigtigt fine og med mange brugere og du har ligeledes mulighed for at lave en profil på mange betalte sider, hvor du har adgang de første par dage. På nogle af disse sider har du adgang til få ting, hvorimod du på andre har adgang til alle sidens funktioner.

 

Hav det sjovt!

Til slut er det som altid værd at sige, at det naturligvis handler om at have det sjovt. Du bør ikke gå online og satse på at finde den helt store kærlighed lige med det samme. Det er skide svært lige meget om du leder på barer eller internettet og det er derfor en god idé, at tage det helt stille og roligt. Begynd at lede efter mennesker der kunne være interessante at snakke med, og skriv til dem. Når du så er ved at have styr på hvordan det hele fungerer og er blevet rimeligt selvsikker omkring det, kan du for alvor give den gas og eventuelt tilmelde dig flere forskellige datingsider. Der er mange muligheder derude, og jeg håber på at du vil gribe dem!

Disclaimer