Snart er det tid til at finde de store jakker og overtræksbukser frem. Vinteren bringer ofte temperature omkring frysepunktet og dage med flere mørke end lyse timer, men til gengæld fører vinteren ofte også sne med sig! Sne bringer lys i gaderne og sjov på kælkebakkerne.
Hvad enten du har børnene på slæb eller planlægger en date med din partner eller flirt, så har vi fundet nogle af de bedste kælkebakker, som med garanti vil bidrage til en sjov dag i sneen!

Kælkebakker i det jyske

Der findes masser af gode kælkebakker i hele Jylland, men Dybbøl Banke, er mere end bare en god kælkebakke – Den ligger nemlig ved Dybbøl Mølle og skanserne, som er blevet et dansk nationalsymbol efter krigshandlingerne, som fandt sted i 1864. Netop disse begivenheder er blevet til tv-serien ”1864”, som havde tv-premiere på DR1 i oktober 2014, så ud over en sjov tur i sneen, kan du også lære lidt historie.

Disse andre kælkebakker er også et besøg værd:

  • Galgebakken i Indskovene ved Randers
  • Lille blåkilde ved Rold Skov
  • Himmelbjerget og Arnhøj i Sønderskoven på Als

De fynske alper

Svanninge bakker, som tilmed har tilnavnet ”De Fynske Alper”, er et flot naturområde med et rigt dyre- og planteliv, og kan nydes både om sommeren og om vineren. Det er en kæmpe naturlegeplads, med alt hvad dertil hører for folk i alle aldre. Vigtigst af alt er det et kuperet landskab, som byder på bakker, der er ideelle at suse nedad på kælk.

Sjællands motionsvenlige landskab

Om sommeren og vinteren bliver Bidstrup Skovene ved Lejre brugt til vandre- og rideture. Der er desuden en særlig mountainbikerute for cykelmotionisterne, som kan anbefales hvis man er til den slags. I 2012 blev der desuden afmærket en motionsrute, kaldet hjertestien i samarbejde med Hjerteforeningen. Om vinteren bliver området også flittigt brugt af børn og voksne, som ønsker lidt sjov på kælkebakkerne.

Desuden kan følgende steder anbefales:

  • Hareskovene ved Værløse/ Bagsværd
  • Lystrup Skov ved Slangerup
  • Geel Skov ved Holte

Bornholm

Bornholm er en ferie favorit, men mest om sommeren, dog tilbyder Bornholm også vinterhygge og sjov på almindingen, der er et stort skovområde beliggende midt på øen.  Her finder du Jomfrubjerget, som oprindeligt omfattede både Nordre og Søndre Jomfrubjerg, men det lavede kronprins Christian Frederik om på i 1824, da han omdøbte Søndre Jomfrubjerg til Christianshøj, og en granitstøtte blev rejst. Er du mere interesseret i kælkebakken end granitstøtten, så er det Nordre Jomfrubjerg, du skal besøge!

Du kan se en liste over flere kælkebakker i Danmark lige her: http://naturstyrelsen.dk/73222 eller finde en kælkebakke i nærheden af dig på Danmarkskortet her: http://www.kaelkebakke.dk/kort/.

Vil du læse flere gode fif om sjov i ferien kan du læse mere på Samlinos blog. På selve samlino hjemmeside, kan du derudover også sammenligne priser på mange forskellige produkter og services. Vores store passion er at hjælpe dig med at spare penge!

 

 

Disclaimer